Telemarksgalleriet & Lysbuen for barn

Telemarksgalleriet & Lysbuen arrangerer tilrettelagte barneaktiviteter til alle våre utstillinger.


foto 5 november

Her på Telemarksgalleriet er vi opptatt av å legge til rette for at det skal være spennende for familier, barn og unge å besøke oss. Med ulike virkemidler som for eksempel rebus, barnas dag, eventyrstunder og verkstedaktiviteter inviterer vi barn, familier, foreninger og alle andre til å besøke oss. Vi ønsker å bidra til at barn og unge skal bli interessert i kulturarv og kunst, samt utvikle egne kunstneriske uttrykk gjennom våre aktiviteter. Vi tilnærmer oss museet ved å betrakte kunst, snakke om den og oppleve kunsten med flere sanser som drama og kunstneriske verksteder. Samtidig er vi opptatt av å formidle vår egen industriarv på en spennende og forståelig måte. Dette er gøy og lærerikt for både barn og voksne! Vi tilbyr egne arrangementer med drama, kunst og verdensarv, men også rebus og oppgaver i våre åpningstider.

Ta gjerne kontakt om det er en gruppe, forening, barneselskap eller andre som ønsker tilrettelagte aktiviteter hos oss, eller følg med på våre nettsider og Facebook-side om dere ønsker å delta på våre arrangementer.

For skoler og barnehager har vi opplegg i samarbeid med DKS som omhandler industriarven Notodden- Rjukan. Ta kontakt med oss angående spørsmål og påmelding.

Program 2017 – (NB! Endringer i dato og tema kan forekomme):

Januar

Februar

Mars

April

Mai

Juni

Juli

  • 20.07.17: Åpen dag med Mogeno og kunstnerisk verksted kl 12-15.
    Telemarksgalleriet & Lysbuen holder åpen dag med barnequiz og kunstnerisk verksted. Mogeno holder show i galleriet Kl 1300! Gratis kafé med grønnsaksuppe.

August

September

  • 10.09: Familiedag og barneverksted om magetisme
    Vi tar vi på forskerbrillene og utforsker magneters styrke og bruksområder. Vi lærer om magnetisme og Nordlys, og vi eksperimenterer med magnetisk slim!

Oktober

November

  • 12.11: Barneaktivitet i Sola Gratia –  Ingvild Birkeland og Tone Crosshus tar med seg ungene og opplever reformasjonskunsten kl 13.

Desember

 

magnetslim sak TALes om tidligere barneaktiviteter i avisartikler:

Telen, 1. mars 2014: Inspirert av Bergstad

Telen, 17.oktober 2016: Kreative typer – Eivind Blaker.

Telen, 7. april 2017: Detektiver søkes til påskemysterium i galleriet

TA, 12. september 2017: Kult med magnetslim