Ledig stilling som arkivar

Vi søker en depotarkivar i 100% fast stilling til Arkiv- og samlingsforvaltningen ved Norsk industriarbeidermuseum og Arbeiderbevegelsens Arkiv i Telemark (AAT). Arbeidsplass på Telemarksgalleriet. 

Har du lyst til å jobbe i Verdensarven, med museumssamlinger eller med bevaring og bruk av historiske arkiver i Telemark? Liker du å jobbe med fortidsbevaring? Da kan Norsk industriarbeidermuseum være et valg for deg. Industriarbeidermuseet har nå flere ledige stillinger i vår organisasjon, og samlingsforvaltningen vår søker med dette to nye medarbeidere.

Stiftelsen Norsk industriarbeidermuseum er den konsoliderte museumsenheten i Øst-Telemark. Vi formidler arbeider-, industri-, vannkraft- og krigshistorie. Rjukan og Notodden kom på Unescos verdensarvliste sommeren 2015, og museet har en sentral rolle i å formidle verdensarven.

 

Arkivar ved Arkiv- og samlingsforvaltningen  Norsk industriarbeidermuseum og Arbeiderbevegelsens Arkiv i Telemark (AAT) – 100% fast stilling.

En av våre arkivarer slutter for å studere videre, vi søker en depotarkivar til arbeide på Notodden og Skien. Arbeidsoppgavene er knyttet til innsamling, bevaring, forvaltning og formidling av arkiver fra privat sektor. 40% av stillingen er reservert oppgaver ved AAT med en fast kontordag i Skien.

Stillingen forutsetter at søkere må:

  •  ha gode kunnskaper om bevaring av historiske arkiver
  • ha en genuin interesse for, og kunnskap om historie koblet til arbeiderbevegelsen, sosiale bevegelser eller industrien
  •  ville arbeide med eller innenfor styrende planverk innenfor samlingsforvaltninga
  • ha gode muntlige og skriftlige fremstillingsevner på norsk og engelsk
  •  ha svært god IKT-kompetanse. Erfaring med fagsystemet ASTA/Arkivportalen er ønskelig
  • førerkort for bil

Sammen med kollegaene i samlingsforvaltninga vil man bistå i museets aktiviteter knyttet til utarbeidelse av utstillinger og andre publikumsrelaterte aktiviteter som involverer bruk av samlingene. Utstillinga som markerer åttetimersdagens jubileum i 2018 og 2019 er ett konkret prosjekt. Arkivaren vil ha egne oppgaver knyttet til oppfølging av AAT.

Vi søker en kollega som evner å jobbe selvstendig og strukturert, som har god arbeidskapasitet og gode samarbeidsevner.

Følgende faglige kvalifikasjoner kreves: Utdannelse innenfor arkiv- eller dokumentasjonsfag, eventuelt MA (hovedfag) eller BA (CandMag) innenfor museologi, etnologi, historie, bibliotek, kulturfag, kulturminneforvaltning etc med relevant ordnings- og depotarkiverfaring. Tidligere relevant depotarkivar-erfaring fra museer eller arkivinstitusjoner vil vektlegges.

Arbeidsplassen ligger på Telemarksgalleriet på Notodden og ved AAT i Skien (en fast kontordag per uke). Museets arkivmagasin er ved industriarbeidermuseet på Vemork i Tinn kommune.  Museet tilbyr faglig utfordrende og spennende arbeidsoppgaver, fleksibel arbeidstid, lønn etter kvalifikasjoner og tariffestet ytelsespensjon.

Tiltredelse: Snarest
Søknadsfrist: Senest 3. september 2017

Søknaden skal sendes til kjetil.djuve@nia.museum.no
Kontaktperson: Avdelingsleder Kjetil H Djuve; telefon 48 07 86 42